Český svaz vědeckotechnických společností

ČSVTS

Novotného lávka



zpravodaj
 

prehled
 

feani


Kalendář

poslední měsíc leden 2018 Následující měsíc
Po Út St Čt So Ne
week 1 1 2 3 4 5 6 7
week 2 8 9 10 11 12 13 14
week 3 15 16 17 18 19 20 21
week 4 22 23 24 25 26 27 28
week 5 29 30 31

Výstavy na Novotného lávce

30.01 2018 - 30.01 2018
České cechovní normy
20.02 2018 - 20.02 2018
Přípravný seminář k autorizačním zkouškám
Budova ČSVTS, Novotného lávka 5, Praha 1
07.03 2018 - 07.03 2018
Elektronické řídící systémy v mobilních strojích a přehled novinek fy Danfoss
Praha 1, Novotného lávka 200/5
15.03 2018 - 16.03 2018
Nástavbový kurz tribotechniky - dvoudenní kurz pro pokročilé
Nové Město na Moravě, hotel SKI
15.03 2018 - 16.03 2018
Nástavbový kurz tribotechniky - dvoudenní kurz pro pokročilé
Nové Město na Moravě, hotel SKI
28.03 2018 - 28.03 2018
UAV/drony - Aktuální vývoj v oblasti legislativy a technologického rozvoje a možnosti využití dronů pro pracovní a hobby účely
Budova ČSVTS, Novotného lávka 5, Praha 1
05.04 2018 - 05.04 2018
Technická olympiáda Mezinárodního techn. a vzdělávacího konsorcia při VŠTE ČB
Vysoká škola technická a ekonomická,Okružní 10, České Budějovice
25.04 2018 - 27.04 2018
13. Mezinárodní Česko-Slovenská konference „Mazání v moderním průmyslovém podniku“
Nové Město na Moravě, hotel SKI
25.04 2018 - 25.04 2018
SOUČASNÁ LEGISLATIVA VE ZDRAVOTNICKÉM ZAŘÍZENÍ
Praha 1, Novotného lávka 5
25.04 2018 - 27.04 2018
13. Mezinárodní Česko-Slovenská konference „Mazání v moderním průmyslovém podniku“
Nové Město na Moravě, hotel SKI

Počet návštěvníků

396125

Kalendář událostí

Flat View
Rok
Měsíční pohled
Měsíc
Weekly View
Týden
Daily View
Dnes
Search
Vyhledat

SVĚT KÁVY

úterý, 28. listopad 2017, 14:30 - 17:00
od Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.Shlédnutí : 373

ČESKÁ POTRAVINÁŘSKÁ SPOLEČNOST Z. s., PRAHA

         Odborná skupina pro nové směry v potravinářském průmyslu ČPS

a

ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÉ EKONOMIKY A INFORMACÍ

 

ve spolupráci s 

ČeskOU technologickou platformou pro potraviny

Pracovní skupinou Potraviny a spotřebitel

 

Vás zvou

na odbornou akci pořádanou v rámci potravinářských úterků, která se koná

dne 28. listopadu 2017 od 14:30 hod.

v Klubu techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 318

na téma:

 

SVĚT KÁVY

Přednášející

Ing. Lenka Brzoňová

Jacobs Douwe Egberts, s.r.o.

 

 

Těšíme se na Vaši účast!

 

Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., v. r.            Ing. Štěpán Kala, MBA, Ph.D., v. r.

předsedkyně ČPS z. s.                                             ředitel ÚZEI

Ing. Ilona Mrhálková, v. r.

     tajemnice Programové rady

pro potravinářské úterky, ÚZEI

 

Ing. Libor Dupal, v. r.

předseda správní rady Sdružení českých spotřebitelů, z.ú.

předseda pracovní skupiny Potraviny a spotřebitel při ČTPP

 

 

Změna programu vyhrazena.

Účast na přednášce je bezplatná a bez předchozí registrace.

Kontaktní adresa: Ing. Ilona Mrhálková, tel. 222 000 407, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Ústav zemědělské ekonomiky a informací, 120 00 Praha 2, Mánesova 75, Ing. Inka Laudová, tajemnice ČPS, tel.: 605 229 644

 

Abstrakt

Sdružení českých spotřebitelů vydává již po několik let pod záštitou České technologické platformy pro potraviny ediční řadu publikací pod názvem „Jak poznáme kvalitu?“. V letošním roce byl vydán – mezi dalšími - titul „Svět kávy“.

Věříme, že zájemce se z publikace dozví mnoho zajímavého o této komoditě z hlediska historie, pěstování, technologie a postupech výroby a zejména, že poznatky spotřebiteli umožní zlepšit jeho orientaci v kvalitě této komodity na trhu, což může využít při rozhodování, výběru a nákupu potravin. Připomínáme, že součástí textu našich publikací v uvedené edici je vždy část zaměřená na různé mýty a fámy, které se čas od času objevují v médiích a které se snažíme uvést na pravou míru. Z názvů kapitol: Jak se orientovat v kvalitě pražené kávy, Falšování kávy, Kávoviny, Způsoby přípravy kávy, atd.

Téma kvality kávy bude na posledním letošním Potravinářském úterku na Novotného lávce prezentovat autorka publikace. Úvodem krátce představí Sdružení českých spotřebitelů své působení v oblasti kvality potravin.

Ing. Lenka Brzoňová – absolvovala VŠCHT, fakultu potravinářské a biochemické technologie v roce 1981. Po absolvování fakulty pracovala jako vedoucí mikrobiologické laboratoře v Balírnách obchodu p. ř. Od roku 1991 vykonávala funkci manažera kvality ve společnosti Douwe Egberts. V současné době působí na stejné pozici ve společnosti JDE.

 

Zpět


Přihlásit se

Přihlásit se

Jméno *
Heslo *
Zapamatuj si

saly

 


Kamera on-line

webkamera Karlův most


kytlice

ubytovani

klub