a
na odbornou akci pořádanou v rámci potravinářských úterků, která se koná
dne 26. března 2019 od 14:30 hod.
v Klubu techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 318ve 3. p.
na téma:
vETERINÁRNÍ DOZOR
– ZKUŠENOSTI A VÝSLEDKY
Přednášející
Doc. MVDr. Antonín Kozák, Ph.D.
Ředitel Městské veterinární správy SVS ČR
Těšíme se na Vaši účast!
Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., v. r. Ing. Štěpán Kala, MBA, Ph.D., v. r.
předsedkyně ČPS z. s. ředitel ÚZEI
Ing. Ilona Mrhálková, v. r.
tajemnice Programové rady
ÚZEI
Změna programu vyhrazena.
Účast na přednášce je bezplatná a bez předchozí registrace.
Kontaktní adresa: Ing. Ilona Mrhálková, tel. 222 000 407, e-mail:
ABSTRAKT
Veterinární hygienický dozorje vykonáván nad zdravotní nezávadností ve všech fázích výrobního procesu od získávání surovin až po prodej živočišných produktů, včetně dovozu a vývozu. Od 1. 1. 2015 byl rozšířen o dozor v provozovnách stravovacích služeb, ve kterých dochází k manipulaci s nezpracovanými živočišnými produkty. Tento systém dozoru zabezpečuje vysokou účinnost z hlediska zdravotní nezávadnosti potravin a surovin živočišného původu, neboť umožňuje zachytit a vyloučit zdravotně závadné suroviny již v procesu jejich získávání a zpracování a u výrobků před jejich uváděním do oběhu.