Český svaz vědeckotechnických společností

ČSVTS

Novotného lávka



zpravodaj
 

prehled
 

feani


Kalendář

poslední měsíc leden 2018 Následující měsíc
Po Út St Čt So Ne
week 1 1 2 3 4 5 6 7
week 2 8 9 10 11 12 13 14
week 3 15 16 17 18 19 20 21
week 4 22 23 24 25 26 27 28
week 5 29 30 31

Výstavy na Novotného lávce

30.01 2018 - 30.01 2018
České cechovní normy
20.02 2018 - 20.02 2018
Přípravný seminář k autorizačním zkouškám
Budova ČSVTS, Novotného lávka 5, Praha 1
07.03 2018 - 07.03 2018
Elektronické řídící systémy v mobilních strojích a přehled novinek fy Danfoss
Praha 1, Novotného lávka 200/5
15.03 2018 - 16.03 2018
Nástavbový kurz tribotechniky - dvoudenní kurz pro pokročilé
Nové Město na Moravě, hotel SKI
15.03 2018 - 16.03 2018
Nástavbový kurz tribotechniky - dvoudenní kurz pro pokročilé
Nové Město na Moravě, hotel SKI
28.03 2018 - 28.03 2018
UAV/drony - Aktuální vývoj v oblasti legislativy a technologického rozvoje a možnosti využití dronů pro pracovní a hobby účely
Budova ČSVTS, Novotného lávka 5, Praha 1
05.04 2018 - 05.04 2018
Technická olympiáda Mezinárodního techn. a vzdělávacího konsorcia při VŠTE ČB
Vysoká škola technická a ekonomická,Okružní 10, České Budějovice
25.04 2018 - 27.04 2018
13. Mezinárodní Česko-Slovenská konference „Mazání v moderním průmyslovém podniku“
Nové Město na Moravě, hotel SKI
25.04 2018 - 25.04 2018
SOUČASNÁ LEGISLATIVA VE ZDRAVOTNICKÉM ZAŘÍZENÍ
Praha 1, Novotného lávka 5
25.04 2018 - 27.04 2018
13. Mezinárodní Česko-Slovenská konference „Mazání v moderním průmyslovém podniku“
Nové Město na Moravě, hotel SKI

Počet návštěvníků

396125

Kalendář událostí

Flat View
Rok
Měsíční pohled
Měsíc
Weekly View
Týden
Daily View
Dnes
Search
Vyhledat

Konzervanty v potravinách - výhody a omezení

úterý, 26. září 2017, 14:30 - 16:30
od Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.Shlédnutí : 476

ČESKÁ POTRAVINÁŘSKÁ SPOLEČNOST Z. S., PRAHA
Odborná skupina pro nové směry v potravinářském průmyslu ČPS

a

ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÉ EKONOMIKY A INFORMACÍ, Praha

 

Vás zvou

na odbornou akci pořádanou v rámci potravinářských úterků, která se koná

dne 26. září 2017 od 14:30 hod.

v Klubu techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 318ve 3. p.

na téma:

 

Konzervanty v potravinách - výhody a omezení

 

Přednášející

Doc. Ing. Helena Čížková, Ph.D.

Ústav konzervace potravin, VŠCHT

 

Abstrakt

Konzervační látky slouží k prodloužení trvanlivosti potravin a zajištění jejich bezpečností tím, že chrání proti pomnožení kazících i patogenních mikroorganismů (bakterií, kvasinek, plísní) a produkci toxinů. Přednáška si klade za cíl seznámit posluchače s následujícím aspekty konzervace potravin přídavkem chemických látek:

  • Základní principy účinku konzervačních látek proti růstu nežádoucích mikroorganismů

  • Funkce v potravinách a podmínky aplikace jednotlivých konzervantů

  • Představení nejčastěji používaných konzervantů (kyselina sorbová a kyselina benzoová a jejich soli, oxid siřičitý a siřičitany, dusitany a dusičnany)

  • Možná rizika pro citlivé a nemocné osoby

  • Přírodní konzervační látky a trendy v (chemické) konzervaci potravin

 

 

Místo : Klub techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 318 ve 3. p.
Kontakt : Ing. Ilona Mrhálková, tel. 222 000 407, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. Ing. Inka Laudová, tel.: 605 229 644

Zpět


Přihlásit se

Přihlásit se

Jméno *
Heslo *
Zapamatuj si

saly

 


Kamera on-line

webkamera Karlův most


kytlice

ubytovani

klub