Český svaz vědeckotechnických společností

ČSVTS

Novotného lávka



zpravodaj
 

prehled
 

feani


Kalendář

poslední měsíc září 2017 Následující měsíc
Po Út St Čt So Ne
week 35 1 2 3
week 36 4 5 6 7 8 9 10
week 37 11 12 13 14 15 16 17
week 38 18 19 20 21 22 23 24
week 39 25 26 27 28 29 30

Výstavy na Novotného lávce

26.09 2017 - 26.09 2017
Konzervanty v potravinách - výhody a omezení
Klub techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 318 ve 3. p.
27.09 2017 - 27.09 2017
Technologie s praxí - téma elektromobilita
SOŠaS, Velešín, U Hřiště 527
05.10 2017 - 05.10 2017
Zabezpečovací a telekomunikační systémy pro železnici v roce 2017 - II.
Budova ČSVTS, Novotného lávka 5, Praha 1
26.10 2017 - 27.10 2017
Základy tribotechniky
Hotel SKI Nové Město na Moravě
26.10 2017 - 27.10 2017
Základy tribotechniky
Hotel SKI Nové Město na Moravě
03.11 2017 - 03.11 2017
Kybernetická bezpečnost
Budova ČSVTS, Novotného lávka 5, Praha 1
10.11 2017 - 10.11 2017
Tribotechnické informace č. 2/2017
29.11 2017 - 29.11 2017
Hydraulika zemědělských strojů
ČSVTS, Praha 1, Novotného lávka 200/5, sál 318
30.11 2017 -
13. konference SCHOLA
01.12 2017 - 10.12 2017
Svatá Barbora - výstava

Počet návštěvníků

358271

Kalendář událostí

Flat View
Rok
Měsíční pohled
Měsíc
Weekly View
Týden
Daily View
Dnes
Search
Vyhledat

Konzervanty v potravinách - výhody a omezení

úterý, 26. září 2017, 14:30 - 16:30
od Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.Shlédnutí : 112

ČESKÁ POTRAVINÁŘSKÁ SPOLEČNOST Z. S., PRAHA
Odborná skupina pro nové směry v potravinářském průmyslu ČPS

a

ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÉ EKONOMIKY A INFORMACÍ, Praha

 

Vás zvou

na odbornou akci pořádanou v rámci potravinářských úterků, která se koná

dne 26. září 2017 od 14:30 hod.

v Klubu techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 318ve 3. p.

na téma:

 

Konzervanty v potravinách - výhody a omezení

 

Přednášející

Doc. Ing. Helena Čížková, Ph.D.

Ústav konzervace potravin, VŠCHT

 

Abstrakt

Konzervační látky slouží k prodloužení trvanlivosti potravin a zajištění jejich bezpečností tím, že chrání proti pomnožení kazících i patogenních mikroorganismů (bakterií, kvasinek, plísní) a produkci toxinů. Přednáška si klade za cíl seznámit posluchače s následujícím aspekty konzervace potravin přídavkem chemických látek:

  • Základní principy účinku konzervačních látek proti růstu nežádoucích mikroorganismů

  • Funkce v potravinách a podmínky aplikace jednotlivých konzervantů

  • Představení nejčastěji používaných konzervantů (kyselina sorbová a kyselina benzoová a jejich soli, oxid siřičitý a siřičitany, dusitany a dusičnany)

  • Možná rizika pro citlivé a nemocné osoby

  • Přírodní konzervační látky a trendy v (chemické) konzervaci potravin

 

 

Místo : Klub techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 318 ve 3. p.
Kontakt : Ing. Ilona Mrhálková, tel. 222 000 407, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. Ing. Inka Laudová, tel.: 605 229 644

Zpět


Přihlásit se

Přihlásit se

Jméno *
Heslo *
Zapamatuj si

saly

 


Kamera on-line

webkamera Karlův most


kytlice

ubytovani

klub